Stichting Samen RKC in september

De maand september zit er weer op. Tijd om nog even terug te kijken. Wat deed Stichting Samen RKC in september? Je leest het in deze maandupdate.

Ieder1Gelijk van start in gemeente Waalwijk en Loon op Zand

Begin september is Ieder1Gelijk 2023 afgetrapt in de deelnemende klassen van de gemeentes Waalwijk en Loon op Zand. Ieder1Gelijk is hét project waarbij respect, (anti)discriminatie, pesten en zelfverdediging centraal staan. Tijdens verschillende lessen worden deze onderwerpen op een interactieve manier en door middel van voorbeelden uit de voetbalwereld besproken. Hierbij spelen voetballers van RKC Waalwijk de hoofdrol. Meer weten over het project Ieder1Gelijk? Klik hier.

RKC Waalwijk Derby Cup Gemeente Heusden afgetrapt
In september is ook de RKC Waalwijk Derby Cup voor het eerst van start gegaan in de Gemeente Heusden. Met verschillende activiteiten bij het Mandemakers Stadion werd het project officieel afgetrapt. De komende weken gaan acht verschillende teams uit de Gemeente Heusden de strijd met elkaar om het beste team van de gemeente te worden. Op het programma staan meerdere voetbalwedstrijden en een aantal maatschappelijke activiteiten. Meer weten over de RKC Waalwijk Derby Cup? Klik hier. 

Bram de Leeuw nieuwe versterking Stichting Samen RKC
Samen RKC blijft aan de weg timmeren. Per september 2023 breidt de stichting uit met het aanstellen van Bram de Leeuw (32). Hij sluit aan bij het team als projectleider. Lees hier meer.

Voetbalclinic SVO De Gaard
In september organiseerde Stichting Samen RKC in samenwerking met SVO De Gaard een voetbalclinic voor meisjes van 6 t/m 15 jaar. Een gezellige en sportieve avond voor alle deelnemers! 

Stichting Samen RKC pakt derde plek Voetbal Geeft Prijs
Stichting Samen RKC is geëindigd op de derde plek van de Voetbal Geeft Prijs 2023! Dit werd begin september bekend gemaakt tijdens de Eredivisie Awards. Samen RKC was genomineerd met het maatschappelijke project KickIt Rolstoelvoetbal. Naast Samen RKC waren er nog acht andere clubs met verschillende projecten genomineerd. De derde plek van de Voetbal Geeft Prijs levert Samen RKC een bedrag van maar liefst €35.000,- op. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld door de Vriendenloterij. Lees hier meer.