Football Memories

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar in het Mandemakers Stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van RKC Waalwijk. Elke sessie duurt 90 minuten met een kwartier theepauze. Voor de meeste deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend.

De deelnemers nemen samen met de vrijwilligers plaats aan tafels waarop foto’s, plakboeken, oude voetbalschoenen, krantenknipsels en spelersportretten op liggen. De bijeenkomsten zijn steeds een feest van herkenning, trots en onderlinge betrokkenheid. Vrijwilligers en begeleiders zien vol bewondering hoe de deelnemers opleven tijdens de sessies. Het maakt echt iets los bij ouderen voor wie dit soort interacties niet meer zo vanzelfsprekend zijn. De unieke locatie en de betrokkenheid van de deelnemers en de vrijwilligers zorgen samen voor een WOW-factor.

We zoeken vrijwilligers!
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Football Memories. Dankzij hun aanwezigheid, inzet en oprechte aandacht kunnen onze deelnemers elkaar regelmatig ontmoeten. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om bijeenkomsten van Football Memories bij RKC Waalwijk te begeleiden. Football Memories zal om de week plaatsvinden.

 • Wat ga je doen?
  Als vrijwilliger bij Football Memories faciliteer je de bijeenkomsten waarbij ouderen samen voetbalherinneringen ophalen. Onze vrijwilligers variëren in leeftijd en achtergrond. Wat hen verbindt, is hun enthousiasme voor een zinvolle tijdsbesteding met maatschappelijke impact. Als vrijwilliger bereid je de bijeenkomsten voor, vang je de deelnemers op en neem je deel aan de gesprekken. Je hebt veel persoonlijk contact me de deelnemers en hun mantelzorgers, soms één op één en soms groepsgericht.

  Wij zoeken vrijwilligers met de volgende vaardigheden en kwaliteiten:
  • Sociaal en communicatief ingesteld
  • Mensgericht
  • Positief en geduldig
  • Interesse in voetbal
    
 • Wat maakt dit vrijwilligerswerk interessant?
  Samen met de andere vrijwilligers maak je betekenisvolle ontmoetingen voor ouderen mogelijk. Je bouwt een persoonlijke band op met de deelnemers, hun mantelzorgers en de andere vrijwilligers. Je volgt een training aangeboden door Alzheimer Nederland. Je krijgt er veel respect en voldoening voor terug. Onze vrijwilligers worden alom gewaardeerd door de deelnemers, mantelzorgers en begeleiders.
   
 • Interesse? 
  ​​​​​​​Stuur een mail naar info@samenrkc.nl