Samen RKC organiseert rolstoelvoetbal clinic in Waalwijk

Voetbal is voor iedereen! Ook voor mensen die in een rolstoel zitten. Speciaal voor die doelgroep organiseert Samen RKC op donderdag 23 februari een KickIt Rolstoelvoetbal Clinic, in samenwerking met Uniek Sporten en InnoBeweeglab. Het evenement vindt plaats van 16:00 tot 17:30 uur in Sporthal de Zeine in Waalwijk.

KickIt is rolstoelvoetbal, roelstoelvoetbal is Kickit. Het is een vorm van voetbal waar iedereen mee kan doen. KickIt zorgt voor sportplezier, samen bewegen en voetbalpassie delen tussen mensen met een beperking én tussen mensen mét en zonder beperking. Om Kickit te spelen maak je gebruik van de AmiGo. De AmiGo is een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van een rolstoel bevestigd kan worden, zowel van een elekstrische- als handbewogen rolstoel. De AmiGo kan ballen oppakken, ballen vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers. In de toekomst moet het ook mogelijk worden om met verschillende schiethoogtes en soorten ballen te schieten. 

De KickIt Rolstoelvoetbal Clinic is bedoelt om te testen hoe het bevalt en of er animo is om vaker mee te doen met rolstoelvoetbal. Samen RKC, Uniek Sporten en InnoBeweeglab hebben namelijk gezamenlijk het doel om een competitie op te zetten, zodat teams wedstrijden tegen andere teams kunnen spelen. 

Over Samen RKC
Samen RKC creëert verbondenheid, beïnvloed levensvaardigheden op een positieve wijze en geeft een gevoel van trots mee. Stichting Samen RKC verzorgt in de regio De Langstraat, ondersteund door lokale overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, tal van sportieve en maatschappelijke projecten. Een bijdrage leveren aan een sociaal sterke samenleving is geen keuze die RKC Waalwijk maakt, maar zit verankerd in de cultuur. RKC is zich ervan bewust dat de status van een betaald voetbal organisatie maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De club bevindt zich in de positie – en is daarmee trots – een positieve invloed te kunnen uitoefenen op het welzijn van de maatschappij. Met tal van projecten en programma’s toont RKC Waalwijk, via Stichting Samen RKC de maatschappelijke betrokkenheid.

Aanmelden
Heb je interesse om deel te nemen aan de KickIt Rolstoelvoetbal Clinic? Aanmelden kan hier: