KickIt Rolstoelvoetbal

Wat is KickIt

KickIt is een rolstoelvoetbal, roelstoelvoetbal is Kickit. Dé vorm van voetbal waar iedereen mee kan doen. KickIt zorgt voor sportplezier, samen bewegen en voetbalpassie delen tussen mensen met een bepekring én tussen mensen mét en zonder beperking. 

Hoe speel je KickIt

Vanuit je eigen rolsteol met één druk op de knop een voetbal wegschieten. Je draait, passt en schiet de bal om te scoren en... doelpunt!!

Om Kickit te spelen maak je gebruik van de AmiGo. De AmiGo is een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van een rolstoel bevestigd kan worden, zowel van een elekstrische- als handbewogen rolstoel. De AmiGo kan ballen oppakken, ballen vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers. In de toekomst moet het ook mogelijk worden om met verschillende schiethoogtes en soorten ballen te schieten. 

KickIt is een sport in ontwikkeling. Één van de doelen is om een competitie KickIt op te zetten, zodat teams wedstrijden tegen andere teams kunnen spelen. 

Benieuwd?! Op donderdag 23 februari kan organiseert Samen RKC in samenwerking met InnoBeweeglab en Uniek Sporten Midden Brabant een KickIt clinic in sporthal de Zeine van 16:00 -17:30 uur. Deelnemen? Schrijf je in via onderstaande link!