Stichting Samen RKC pakt derde plek Voetbal Geeft Prijs

Stichting Samen RKC is geëindigd op de derde plek van de Voetbal Geeft Prijs 2023! Dit werd gisterenavond bekend gemaakt tijdens de Eredivisie Awards. Samen RKC was genomineerd met het maatschappelijke project KickIt Rolstoelvoetbal. Naast Samen RKC waren er nog acht andere clubs met verschillende projecten genomineerd. De derde plek van de Voetbal Geeft Prijs levert Samen RKC een bedrag van maar liefst €35.000,- op. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld door de Vriendenloterij. 

Met het gewonnen geld kan Stichting Samen RKC het project Kickit Rolstoelvoetbal daadwerkelijk gaan opzetten. Voor kinderen in een rolstoel zijn er in de omgeving Waalwijk namelijk weinig mogelijkheden om te sporten. Met de KickIt, die op iedere rolstoel past, wil RKC Waalwijk een eigen rolstoelvoetbalteam vormen en hier verandering in brengen! Het eerste doel is om aan het einde van dit jaar één stabiel team te hebben gevormd, bestaande uit minimaal vier teamleden. Het uiteindelijke doel is om een KickIt-competitie op te zetten, van jong tot oud, zodat teams tegen elkaar kunnen spelen. Het vormen van voetbalteams is hierbij een belangrijke eerste stap. Heb je interesse om deel te nemen aan KickIt Rolstoelvoetbal? Houd dan de kanalen van Stichting Samen RKC in de gaten, want binnenkort volgt er meer informatie!

Stichting Samen RKC is erg blij met deze prijs en wil iedereen die op ons maatschappelijke project gestemd heeft bij deze hartelijk bedanken!

Foto: Nathan Reinds, Eredivisie Awards