Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een van het meest succesvolste project dat Samen RKC organiseert. Leerlingen uit groep 6 van basisscholen uit de gemeente Waalwijk en Heusden doen mee aan dit project. In samenwerking met de betrokken gemeentes, GGD Hart voor Brabant, buurtsportcoaches en regionale verenigingen gaan we 12 weken aan de slag met het project. 

Het project wordt afgetrapt met een kick-off filmpje in elke klas, in de filmpje komen de personen voor die de leerlingen gedurende het project gaan zien. Ook krijgen zij in dit filmpje een korte samenvatting van wat zij gedurende het project allemaal gaan doen.

Ouders

Om de ouderbetrokkenheid te vergroten is er sinds 2019 een Scoren voor Gezondheid kalender in het leven geroepen. Deze kalender krijgen alle leerlingen mee naar huis en kunnen samen met hun ouders de opdrachten die hierin staan uitvoeren. Ook kunnen zij feitjes over gezonde voeding en een gezonde leefstijl lezen. Ouders zijn een heel belangrijk onderdeel in een gezonde leefstijl van het kind.

In de klas

Gedurende het project komt de GGD en Samen RKC in de klas om een voorlichting te geven over de schijf van vijf en gaan kinderen met Samen RKC op onderzoek uit in de supermarkt. Deze ochtend wordt afgesloten met een gezonde lunch verzorgd door Samen RKC.

Om de twaalf weken af te sluiten komen alle deelnemende scholen naar RKC Waalwijk. Hier krijgen de leerlingen een sportieve ochtend/middag waar regionale verenigingen aanwezig zijn om leerlingen kennis te laten maken met hun sport. Ook zijn er grotere activiteiten zoals een stormbaan en een opblaasvoetbalveld waar de leerlingen gebruik van maken.