Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een van de meest succesvolle projecten die stichting Samen RKC organiseert. Leerlingen uit groep 6 van basisscholen uit de gemeente Waalwijk en Heusden doen mee aan dit project. In samenwerking met de betrokken gemeentes, GGD Hart voor Brabant, buurtsportcoaches en regionale verenigingen gaan we twaalf weken aan de slag met het project. 
 

Het project wordt afgetrapt met een kick-off filmpje in elke klas, in dit filmpje komen de personen voor die de leerlingen gedurende het project gaan zien. Ook krijgen zij in dit filmpje een korte samenvatting van wat zij gedurende het project allemaal gaan doen.

Ouders

Om de ouderbetrokkenheid te vergroten is er sinds 2019 een Scoren voor Gezondheid kalender in het leven geroepen. Deze kalender krijgen alle leerlingen mee naar huis, zo kunnen ze samen met hun ouders de opdrachten uitvoeren die hierin staan. Ook kunnen zij feitjes over gezonde voeding en een gezonde leefstijl lezen in de kalender. Ouders zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl van het kind.

In de klas

Gedurende het project komen de GGD en Samen RKC in de klas om een voorlichting te geven over de schijf van vijf en gaan kinderen met Samen RKC op onderzoek uit in de supermarkt. Hier krijgen ze vragen over voeding en een uitleg het in elkaar zetten van een voedzame en gezonde maaltijd.

Ook komt er iemand van Samen RKC langs in de klas om samen met de leerlingen te bewegen. Dit gebeurt met behulp van de beweegbox, deze is samengesteld door Samen RKC. In de beweegbox zitten attributen waarmee verschillende spellen gespeeld kunnen worden. De uitleg van deze spellen zit ook in de beweegbox. Daarnaast zijn er ook uitlegfilmpjes gestuurd naar de leerkrachten.

Om de twaalf weken af te sluiten komen alle deelnemende scholen naar RKC Waalwijk. Hier krijgen de leerlingen een sportieve ochtend/middag waar regionale verenigingen aanwezig zijn om leerlingen kennis te laten maken met hun sport. Ook zijn er grotere activiteiten zoals een stormbaan en een opblaasvoetbalveld waar de leerlingen gebruik van maken.