Scoor een Boek!

Ook in 2021 staat het project Scoor een Boek! op het programma! In samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant beginnen in februari 27 groepen 5 van basisscholen uit de gemeente Waalwijk, Heusden en Loon op Zand aan dit project, waarbij lezen centraal staat.

De Aftrap

Het project wordt gestart middels De Aftrap op 22 februari 2021. Dit is het eerste moment dat Samen RKC en een medewerker van de bibliotheek in één van de deelnemende klassen komt. De leerlingen krijgen een leeskist in de klas waar allerlei verschillende boeken in zitten om te kunnen lezen. Bovendien is er vanuit RKC Waalwijk ook een ambassadeur. Dit jaar is dat niemand minder dan Finn Stokkers!

De Rust & Het Fluitsignaal

Na vier weken hebben we De Rus’ van het project behaald. Tijdens De Rust nemen Samen RKC en de bibliotheek weer een kijkje in één klas om de vooruitgang te bepalen. Ook krijgen de leerlingen het vervolg op het filmpje van De Aftrap te zien. 

Na De Rust gaan de leerlingen nog vier weken aan de slag met het lezen van boeken, waarna ze het project sportief bij RKC Waalwijk komen afsluiten tijdens Het Fluitsignaal tijdens het project, op 29 april 2021. Hierbij gaan de leerlingen met hun eigen groep verschillende sportieve spellen uitvoeren die ook te maken hebben met boeken. Aan het eind van de spelochtend wordt er bekend gemaakt hoeveel boeken de leerlingen in totaal met zijn allen hebben gelezen.

Het doel van het project

De leesvaardigheid en het begrijpend lezen van de leerlingen te verbeteren. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Scoor een Boek! is een landelijk project dat jaarlijks terugkomt. Zo lazen tijdens de vorige edities bijna 200 deelnemende scholen gezamenlijk meer dan 50.000 boeken.