OldStars RKC Waalwijk / W.S.C.

De OldStars van RKC Waalwijk en voetbalvereniging W.S.C. zijn iedere week op dinsdagochtend te vinden op de trainingsvelden van Sportpark Eikendonk. De ouderen worden in de hedendaagse maatschappij vaker vergeten. RKC Waalwijk en W.S.C. willen dit tegengaan. Stichting Samen RKC en W.S.C. hebben een eigen OldStars team met 28 fanatieke deelnemers die het leuk vinden om in beweging te blijven en om hun sociale contacten te onderhouden.  

Elke dinsdagochtend zijn deze mannen te vinden op het trainingsveld bij W.S.C. Ze starten met een kopje koffie in de kantine, hier kletsen ze ze altijd ook even samen bij. Na het kopje koffie is het tijd voor het echte werk, namelijk het ‘Walking Football’. Een variant op voetbal, waarbij niet gerend mag worden en zonder keepers wordt gespeeld. De voetbaloefeningen zijn – met behulp van de voorafgaande medische intake – speciaal aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de OldStars. De training van anderhalf uur staat onder leiding van de OldStar trainer. Naast de trainingen krijgen de deelnemers jaarlijks een gezondheidstest en kleding. Daarnaast worden er door stichting Samen RKC nevenactiviteiten georganiseerd om de sociale contacten te bevorderen.

Lijkt het u wat om dit eens te proberen? Kom eens langs op een dinsdagochtend bij W.S.C. Wilt u vooraf meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met Wim van der Mark (06-21556005) of Rob de Bruin (06-23975330) of mail naar walkingfootball@wscwaalwijk.nl.