De maand maart is weer voorbij. Tijd om nog even terug te kijken. Wat deed Stichting Samen RKC in maart? Je leest het in deze maandupdate.

Spelers RKC op bezoek bij scholen Scoor een Boek!
In maart was het 'Rust' bij het leesproject Scoor een Boek! Verschillende spelers van RKC gingen langs bij de deelnemende klassen om de tussenstand van het aantal gescoorde boeken op te maken. Volgende week is het 'Fluitsignaal'. Dan zal de einduitslag bekend worden gemaakt en zal het dus duidelijk worden welke klas de meeste boeken gescoord heeft. Meer weten over Scoor een Boek? Klik hier. 

Scoren voor Gezondheid weer van start
Afgelopen maand is het project Scoren voor Gezondheid afgetrapt op verschillende basisscholen in de gemeentes Waalwijk en Heusden. Deelnemende klassen kunnen aan de slag met verschillende gezonde leefstijl challenges. Ook RiKCy doet volop mee! Meer weten over het Scoren voor Gezondheid? Klik hier.

Dr. Mollercollege start met MDT-programma RKC
Het Dr. Mollercollege uit Waalwijk is afgelopen maand van start gegaan het Het Maatschappelijke Diensttijd-traject (MDT) bij RKC Waalwijk, ook wel MDT Community Champions genoemd. Het MDT is er om jongeren tussen de 15 en 20 jaar te begeleiden in hun algemene en maatschappelijke ontwikkeling. Ruim 44 leerlingen van het Dr. Mollercollege nemen deel aan het project. 16 weken lang gaan zij zowel in groepsproces als individueel aan de slag met hun persoonlijke interesses, leerdoelen en talenten. Lees hier meer.

Wendy Smits keert terug bij RKC Waalwijk
Afgelopen maand kwam het nieuws naar buiten dat Wendy Smits per 1 mei terugkeert bij RKC Waalwijk. In haar rol als manager MVO & Duurzaamheid zal zij leidinggeven aan Stichting Samen RKC, beleid ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en kijken waar RKC Waalwijk de maatschappelijke impact die zij in De Langstraat maakt met haar projecten verder kan vergroten en uitbreiden. Lees hier meer.

Oud RKC verslaat Oud Willem II met 1-5
Afgelopen maand namen enkele Oud RKC'ers het op tegen Oud Willem II. En met resultaat! Oud RKC won namelijk met 1-5, dankzij doelpunten van Redan (2x), Van den Bergh en Quasten (2x). Na de wedstrijd was het tijd voor een warme douche en een gezamenlijke lunch in de kantine. De middag werd afgesloten met een wedstrijdbezoek aan de wedstrijd Willem II – MVV.

Samen RKC organiseert Pup Cup
In maart was het ook tijd voor de RKC Waalwijk Pup Cup. Negen amateurteams streden om de Pup Cup op Sportpark Eikendonk. In twee verschillende poules werd er gestreden om de hoofdprijs: kaartjes voor de wedstrijd RKC-Vitesse. Ook RiKCy kwam langs om de deelnemende teams aan te moedigen. Uiteindelijk gingen Nemelaer en SSC’55 er met de prijzen vandoor.

Samen RKC brengt bezoek aan de Walewyc voor Week van het Geld
Afgelopen maand heeft Samen RKC een bezoek gebracht aan de Walewyc-mavo, in het kader van de Week van het Geld. Alle eerstejaars van de Walewyc werden voorzien van een gastles omtrent het omgaan met geld. Daarnaast speelde ze een groot Monopolyspel, dat in 2019 in samenwerking met Rabobank ontwikkelt is. Hierbij is het belangrijk om bewuste keuzes te maken en goed na te denken over investeringen die je doet. Tijdens het spel staat het hoofdrekenen en procentueel rekenen centraal.