Het Dr. Mollercollege uit Waalwijk is deze week van start gegaan het Het Maatschappelijke Diensttijd-traject (MDT) bij RKC Waalwijk, ook wel MDT Community Champions genoemd. Het MDT is er om jongeren tussen de 15 en 20 jaar te begeleiden in hun algemene en maatschappelijke ontwikkeling. Ruim 44 leerlingen van het Dr. Mollercollege nemen deel aan het project. 16 weken lang gaan zij zowel in groepsproces als individueel aan de slag met hun persoonlijke interesses, leerdoelen en talenten. 

Een van de deelnemers is Rojan (16). Hij kijkt met veel enthousiasme uit naar de komende weken: “Ik ben benieuwd naar wat voor workshops we gaan volgen, ik laat alles op me afkomen. De eerste dag was in ieder geval al erg leuk! We hebben onze handtekening gezet onder een contract, doelen voor onszelf gesteld en samenwerkingsgames gespeeld om elkaar beter te leren kennen.''

De doelen die Rojan voor zichzelf gesteld heeft zijn duidelijk: ''Buiten het halen van mijn profielwerkstuk wil ik binnen mijn MDT-traject graag leren hoe ik een sportevenement kan organiseren. Daarnaast wil ik de wereld om mij heen leren kennen. Deze wereld blijft veranderen en groeien en dit wil ik leren begrijpen om zo mijn ‘plek’ op deze wereld te vinden/ te bemachtigen.”

Over MDT
RKC Waalwijk en jongerencentrum Tavenu gebruiken samen hun aantrekkingskracht en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject. Deze kans voor jongeren om niet alleen betrokken te zijn maar ook een échte ambassadeur te worden voor 'onze' club werkt motiverend maar ook zeker statusverhogend. Bovendien krijgen de deelnemende jongeren de kans om iets terug te doen voor hun eigen wijk of buurt. Denk daarbij aan meedoen met wijktrainingen, het bedenken en organiseren van buurtactiviteiten en evenementen voor jong en oud of neem deel aan de jongerenraad die advies geeft aan je voetbalclub. Het MDT-traject bestaat gedeeltelijk uit een groepsproces, maar biedt voldoende ruimte voor een individueel (leer-)proces waarbij gekeken wordt naar de persoonlijke interesses en talenten van de individuele jongeren. Tijdens deze periode komen de jongeren erachter wat hun kwaliteiten en valkuilen zijn, waardoor het ook duidelijk zal gaan worden in welke branche ze later willen werken of dat ze de juiste studiekeuze gaan maken.

Samen RKC en Tavenu wensen de deelnemende leerlingen veel plezier en succes met het project!