Scoor een Boek! van start in gemeenten Waalwijk, Heusden en Loop op Zand

Vandaag is Scoor een Boek! officieel begonnen! 27 groepen 5 en 6 uit de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand zullen de komende negen weken actief bezig zijn met leesvaardigheid en begrijpend lezen.

Aftrap

In totaal zullen in de regio 650 leerlingen deelnemen! Net als in een voetbalwedstrijd bestaat ook Scoor een Boek! uit een Aftrap, de Rust en het Fluitsignaal. Vandaag is de Aftrap van start gegaan, waarbij RKC-speler Finn Stokkers en mascotte RiKCy de Leeuw de kinderen motiveren om zoveel mogelijk boeken te lezen. De beste lezers worden uiteindelijk opgenomen in het speciale Scoor een Boek!-team van Finn en RiKCy.

Scoor een Boek!

Het doel van Scoor een Boek! is in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant de leesvaardigheid en het begrijpend lezen van leerlingen te verbeteren. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Scoor een Boek! is een landelijk project dat jaarlijks terugkomt. Zo lazen tijdens de vorige edities bijna 200 scholen gezamenlijk meer dan 50.000 boeken.