Ieder1Gelijk weer van start in Gemeente Waalwijk

De afgelopen periode is Stichting Samen RKC weer gestart met het traditionele project Ieder1Gelijk. Dit is hét project om bewustwording te creëren bij kinderen in Gemeente Waalwijk over serieuze onderwerpen zoals antidiscriminatie, pesten en respect.

Op 7 september werd het startschot voor Ieder1Gelijk gegeven bij OBS De Hoef in Waalwijk. Per klas worden er in vier dagen tijd verschillende lessen gegeven en opdrachten uitgevoerd binnen de bovengenoemde thema’s. Daarnaast krijgen de leerlingen tijdens het project ook een les zelfverdediging bij RYU Waalwijk, een sportschool waarbij de focus ligt op (vecht)kunstvormen. Hierbij leren de kinderen spelenderwijs samenwerken.

Komende weken zal Ellen Maas, projectleider van Stichting RKC, bij de overige dertien groepen langsgaan om de interactieve lessen te geven. ''Met Ieder1Gelijk hopen we kinderen écht bewust te laten nadenken over antidiscriminatie, pesten en respect door middel van (voetbalgerelateerde) voorbeelden, zodat deze een stuk bespreekbaarder worden. Mogelijk helpt dit leerlingen om vaker voor elkaar op te komen.''

Ter afsluiting van iedere projectweek komt RKC’s mascotte RiKCy de Leeuw langs en verdienen de leerlingen een mooi aandenken, als bewijs van hun actieve bijdrage tijdens dit succesvolle maatschappelijke project.