Ieder1Gelijk weer afgetrapt!

Op maandag 11 oktober is een nieuwe editie van het project Ieder1Gelijk gestart! In zestien verschillende basisschoolklassen wordt er de komende periode aandacht gegeven aan belangrijke thema's als respect, (anti)discriminatie en pesten. 

Ieder najaar gaan groepen 7 en 8 aan de slag met het project Ieder1Gelijk van Samen RKC. Hierbij wordt er iedere les op een interactieve manier stilgestaan bij verschillende onderwerpen. Met Ieder1Gelijk, een van de grootste projecten van Samen RKC, is het het doel om bewust te worden van de gevolgen van onder andere pesten, het bevorderen van gelijkheid en het verdrijven van discriminatie op scholen en sportvelden.

Naast lessen in de klas gaan de deelnemende leerlingen ook een bezoek brengen aan RYU Waalwijk. Tijdens dit bezoek krijgen de leerlingen les over zelfverdediging. De kinderen worden er bewust van gemaakt wat een bepaalde lichaamshouding met je doet en hoe jij jezelf kan verdedigen zonder geweld. Naast deze les gaan de kinderen ook aan de slag met samenwerkingsspellen om de groepsdynamiek in de klas te verhogen.