Berry verruilt Team 12 traject voor baan bij Passa Sports

Na anderhalf jaar bij Team 12 te hebben rondgelopen, was het voor Berry van Spijk tijd voor de volgende stap. Inmiddels heeft hij een mooie baan gevonden bij Passa Sports, waar hij verantwoordelijk is voor de producten die retour worden gestuurd. Berry controleert de producten, maakt ze schoon en legt ze vervolgens terug in het magazijn. We gaan met Berry in gesprek over zijn nieuwe werk en blikken samen terug op zijn tijd bij Team 12.

Als geboren Waalwijker en voetballiefhebber twijfelde Berry geen moment toen zijn persoonlijke begeleider zo’n anderhalf jaar geleden voorstelde om aan het traject van Team 12 te beginnen. Samen stelde ze een aantal doelen op voor Berry; “Ik wilde ritme opbouwen en sociaal-communicatief sterker worden. Ik zat vaak alleen thuis, dus als je dan ineens weer met mensen gaat werken is dat even wennen. Mijn uiteindelijke doel was om echt te gaan werken.”

Helpende hand bij Samen RKC
Om zijn doelen te bereiken hielp Berry tijdens zijn periode bij Team 12 onder andere mee bij Stichting Samen RKC. “Ik heb meegeholpen bij het organiseren van de Kids Club dag en tijdens het evenement was ik aanspreekpunt.” Voor Berry was dit zijn eerste interne stage. “Dit kwam op mijn pad, ik vond het echt leuk.”

Ieder1Gelijk
Ook heeft Berry bij het project ‘Ieder1Gelijk’, een project waarbij respect, (anti)discriminatie en pesten centraal staan,meegeholpen; “In het begin was het voornamelijk observeren. Uiteindelijk heb ik ook een stukje presenteren richting de doelgroep op me genomen. Ik heb eerst geoefend voor mijn collega's bij Team 12 en Stichting Samen RKC. Dat ging prima, maar voor de klas stond ik uiteindelijk te zweten als een otter.” Ondanks dat heeft hij het toch gedaan; “Ik kan nu een knop omzetten en het gewoon doen.”

Volgende stap
Toen hij volgens de begeleiders van Team 12 klaar was voor een baan, zijn ze samen gaan kijken naar de sponsoren van RKC Waalwijk. Uiteindelijk zijn ze bij Passa Sports uitgekomen. Na een korte snuffelstage heeft Berry hier een contract gekregen. Hij werkt daar nu voor 20 uur in de week; “Ik begin om 07:30 uur en ben om 12:30 uur klaar. Het team is erg leuk, er werken veel leuke collega’s.” Wat hij vooral meeneemt vanuit Team 12 is het sociale aspect. “Met het praten met collega’s heb ik inmiddels geen moeite meer. Daarnaast is het makkelijker om te wennen aan het werkritme, omdat ik dat bij Team 12 al heb opgebouwd.”

Geen spijt
Als Berry terugkijkt op zijn tijd bij Team 12 heeft hij totaal geen spijt. “Ik heb veel te danken aan Team 12, want ik heb er uiteindelijk een baan aan over gehouden.’’ Hij zou het anderen dan ook zeker aanraden;  Als je iets met voetbal hebt en je wil jezelf ontwikkelen, dan ben je bij Team 12 aan het juiste adres.”


Team 12 is een maatschappelijk project van Stichting Samen RKC. Meer weten? Klik hier.