Stichting Samen RKC in juni

De maand juni zit er weer op. Tijd om nog even terug te kijken. Wat deed Stichting Samen RKC in juni? Je leest het in deze maandupdate.

RKC Waalwijk Derby Cup 2023 succesvol afgesloten

18 verschillende jeugdteams namen dit jaar deel aan de RKC Waalwijk Derby Cup, georganiseerd door Stichting Samen RKC. Met vele sportieve voetbalwedstrijden, een thema-avond en meerdere maatschappelijke activiteiten kunnen we weer terugkijken op een geslaagde editie! Check hieronder de aftermovie:

Daarnaast kreeg de RKC Waalwijk Derby Cup dit jaar nog een gouden randje. De winnaars van het toernooi mochten namelijk met dé spelersbus afreizen naar het Frans Heesen Stadion in Oss voor de eerste editie van het regionale Street League toernooi. Ook op dit Street League toernooi bleek maar weer waarom dit team winnaars zijn, want de wedstrijden tegen PSV, FC Eindhoven, NAC en Top Oss werden allemaal gewonnen. En zo bekroonden ze zich dus ook tot kampioen van de Street League 2023. Meer weten over de RKC Waalwijk Derby Cup? Klik hier.

Geslaagde editie RKC / W.S.C Old Stars toernooi
In juni kwamen 15 verschillende clubs uit heel het land bijeen bij V.V W.S.C. voor het RKC / W.S.C Old Stars toernooi! De deelnemende teams speelden in drie verschillende poules wedstrijden tegen elkaar, waarbij er één prijs te winnen viel. Dat was de sportiviteitsprijs en die ging uiteindelijk naar Go Ahead Eagles. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Meer weten over de RKC / W.S.C. Old Stars? Klik hier.

Landelijke uitwisseling Community Champions
In juni vond er een uitwisseling van het maatschappelijke project Community Champions plaats in het Olympisch Stadion Amsterdam. 15 geselecteerde jongeren die deelnemen aan het project bij RKC Waalwijk maakten hier kennis met deelnemende jongeren van andere clubs. Ook kregen ze hier workshops van Unbreakable Academy, Herre Zonderland en Roy Meyer en speelden ze verschillende voetbalwedstrijden tegen de andere clubs. Meer weten over het project Community Champions? Klik hier.

Community Champions jongeren maken smoothies voor bewoners Mijzo Eikendonk
In juni werden een aantal bewoners van Mijzo Eikendonk Waalwijk smakelijk verrast met een smoothie, gemaakt door jongeren die deelnemen aan het project Community Champions bij RKC Waalwijk. In het kader van hun Community Champions project moeten de jongeren zelfstandig een bepaalde wijkactiviteit organiseren. Ze kozen ervoor om smoothies te maken voor ouderen.

Bewoners Mijzo Het Koetshuis verrast met feestelijke activiteit
Ook de bewoners van Mijzo Het Koetshuis Waalwijk werden in juni verrast met een feestelijke activiteit. Stichting Samen RKC kwam in het kader van het project Eén-tweetje langs om samen met de ouderen een muziekquiz, een RKC Waalwijk-quiz en een spel met parachutedoek te spelen. Meer weten over het project Eén-tweetje? Klik hier.

Sportieve afsluiting Scoren voor Gezondheid
Afgelopen maand werd ook het project Scoren voor Gezondheid afgesloten. Bij W.S.C. stonden verschillende spellen klaar om op een gezellige en bovenal gezellige manier deze editie van het project af te sluiten. Meer weten over het project Scoren voor Gezondheid? Klik hier.

Geweldige opbrengst voor Samen RKC tijdens RKC Live
Tot slot het RKC Live evenement. Met het evenement, dat medio juni plaatsvond bij het Mandemakers Stadion, is maar liefst €108.400 opgehaald voor Stichting Samen RKC. Met het geld kunnen we onze projecten en activiteiten nog verder uitbouwen en professionaliseren. Aan alle aanwezigen: enorm bedankt!