Start gezond met Scoren voor Gezondheid!

Scoren voor Gezondheid schiet weer uit de startblokken! Dit bruisende project van de maatschappelijke afdeling van RKC Waalwijk, in samenwerking met GO Healthy en de GGD, belooft weer een groot avontuur te worden voor kinderen uit groep 6. Dit jaar trappen we af met een vernieuwde opzet die niet alleen inspireert maar ook motiveert om actief en bewust aan de slag te gaan met gezondheid.

Nieuwe draai aan ons Doe Boek: Interactief en boordevol actie!

Dit jaar introduceren we een nieuw Doe Boek, verrijkt met interactieve video’s waarin onze eigen RKC Waalwijk-spelers schitteren. Zij nemen de kinderen mee door de diverse thema’s van het boek: van sociaal gedrag en beweging tot voeding, meditatie en slaap. Elke pagina van het boek is ontworpen om niet alleen te leren, maar ook om echt te doen. Met deze video's komt het boek tot leven en wordt leren een interactieve ervaring.

Thuis en op pad: leren in actie

Naast het leerzame Doe Boek, worden kinderen ook uitgedaagd om thuis aan de slag te gaan met de opdrachten. Het project gaat nog een stap verder door een educatief bezoek aan de supermarkt te brengen. Hier leren de kinderen over productkeuzes, het lezen van etiketten en het belang van voeding. Zo worden ze zich bewuster van wat er allemaal in de supermarkt te vinden is en hoe gezonde keuzes te maken.

Een spectaculaire aftrap en een zesweekse gezondheidsreis

De aftrap van Scoren voor Gezondheid vindt plaats met een bezoek aan de wedstrijd RKC Waalwijk tegen PEC Zwolle op zondag 12 mei. Dit is het begin van een zesweekse reis waarin elke week een ander thema centraal staat, begeleid door onze spelers. Deze gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat de kinderen elke week nieuwe aspecten van een gezonde levensstijl ontdekken en integreren in hun dagelijkse routine.

Verbinding, actie en gezondheid hand in hand

Met Scoren voor Gezondheid brengen we niet alleen kinderen in beweging; we inspireren een hele gemeenschap om gezonder en gelukkiger te leven. De actieve rol van RKC Waalwijk in dit project toont onze toewijding aan de gezondheid en het welzijn van onze jeugd.