Simac steunt vanuit het hart het project Ieder1Gelijk van Samen RKC

Vanuit een prachtig initiatief heeft Simac Electronics uit Drunen afgelopen maandag een cheque van €2.500,- overhandigd aan Stichting Samen RKC. Dit bedrag zal specifiek worden ingezet bij het project Ieder1Gelijk wat in regio De Langstraat op zowel op het primair- als het voortgezet onderwijs wordt georganiseerd.

Ieder1Gelijk is een project dat zich richt op de thema’s respect, (anti)discriminatie, zelfverdediging en pesten. Binnen het project wil Samen RKC bewustwording creëren op deze thema’s. Ieder1Gelijk staat in de groepen 7 en 8 van basisscholen en de brugklassen van het voortgezet onderwijs. Met een week lang dagelijks interactieve lessen, met aansprekende voorbeelden vanuit het voetbal, biedt Ieder1Gelijk kinderen essentiële levenslessen. "Vooral het ontwikkelen van meer weerbaarheid onder de jeugd, vonden wij een heel mooi en belangrijk thema," aldus Ivo de Rooij, directeur van Simac.

De keuze voor Samen RKC als ontvanger van de donatie kwam tot stand door een mooi proces binnen Simac, waarbij collega's zelf goede doelen mochten voordragen die hen na aan het hart liggen. Nadat alle goede doelen waren geselecteerd is er intern gestemd en kwam Ieder1Gelijk met de meeste stemmen over de finish. De Rooij benadrukt het familiaire aspect van hun bedrijfscultuur: “We staan met beide benen in de samenleving en vinden het dan ook extra mooi dat dit project een lokale invulling geeft aan meerdere belangrijke maatschappelijke thema’s. De impact in onze eigen directe omgeving spreekt ons heel erg aan”. 

Stichting Samen RKC is dankbaar voor de gift van Simac Electronics, een mooi voorbeeld hoe lokale en regionale partijen de krachten bundelen om samen meer maatschappelijke impact te realiseren in de eigen omgeving.