Spetterende opening RKC Waalwijk Derby Cup!

Op woensdagmiddag 27 maart betraden ruim 120 fanatieke jonge voetballers en voetbalsters het voetbalveld voor de opening van de RKC Waalwijk Derby Cup. Deze gezellige en sportieve dag liet zien hoe deze mooie sport bij kan dragen aan een maatschappelijk doel. Met de spannende wedstrijden in het vooruitzicht begonnen de teams enthousiast aan de Derby Cup. De deelnemers kregen hun eigen RKC Waalwijk Derby Cup tenue en zullen deze het hele toernooi met trots dragen.

De middag werd gestart met een gezamenlijke warming up waarbij alle spieren warm werden gemaakt en de vrolijke sfeer meteen begon. Voor deze middag was er een Derby off the court opgezet waardoor er veel gevoetbald kon worden. Op deze dag hebben alle deelnemers kennis kunnen maken met hun tegenstanders voor de komende weken en dat ging er vooral heel gezellig en sportief aan toe.

De Derby Cup staat bekend om zijn focus op niet alleen voetballen, maar ook op de ontwikkeling van persoonlijke en sociale vaardigheden. Dit kwam tot uiting in het respect en de sportiviteit die de teams naar elkaar en naar de scheidsrechters toonden. Zo worden teams, naast de score, ook beoordeeld op sportieve inzet zodat het vooral om het plezier van iedereen gaat.

Op het einde van de middag kregen kinderen en begeleiders na al het voetballen ook nog een presentatie met informatie over de opzet van de RKC Waalwijk Derby Cup, waarbij de punten buurtbijdrage en respectvol gedrag hoog op het lijstje stonden.  Een belangrijk onderdeel van de Derby Cup is de buurtbijdrage. Elk team wordt aangemoedigd om een project te bedenken en uit te voeren dat hun wijk ten goede komt. Van een schoonmaakactie tot het organiseren van een buurtfeest, deze activiteiten versterken niet alleen de band tussen de kinderen en hun omgeving maar laten ook zien hoe jongeren een positieve impact kunnen hebben op op de buurt.