Beleidsmedewerker sport en cultuur uit Loon op Zand brengt bezoek aan Ieder1Gelijk

Vanaf september 2023 is Samen RKC iedere week op een andere basisschool te vinden in de gemeente Waalwijk en Loon op Zand voor het project Ieder1Gelijk. Woensdag 22 november was een bijzondere dag in het programma, want OBS de Touwladder kreeg bezoek van beleidsmedewerker Erik Bodifée vanuit de gemeente Loon op Zand.

Het project Ieder1Gelijk richt zich een hele week op vier belangrijke thema’s namelijk, respect, (anti)discriminatie, zelfverdediging en pesten. Elke dag staat één bepaald thema centraal dat op een interactieve manier en door middel van voorbeelden uit de voetbalwereld wordt besproken. Naast de lessen in de klas brengen kinderen ook bezoek aan RYU, een sportschool in Waalwijk, waar ze bewust worden gemaakt van hoe ze zichzelf kunnen verdedigen zonder dat het tot een gevecht leidt.

Samen RKC is met het project Ieder1Gelijk actief in twee gemeentes namelijk Waalwijk en Loon op Zand. Met het project bereiken zij ruim 720 leerlingen. Het doel van Samen RKC om zoveel mogelijk leerlingen bewust te maken van de belangrijke kwesties die tijdens de Ieder1Gelijk lessen behandeld worden.

Op de dag van het bezoek van Erik Bodifée stond het thema respect centraal in de klas. “Kinderen worden op een leuke en interactieve manier bewust gemaakt van belangrijke thema’s zoals respect”, aldus Erik Bodifée.