Week van het Geld gestart!

In samenwerking met partners Rabobank De Langstraat en Van Mossel Automotive Groep is deze week de Week van het Geld gestart! Afgelopen maandagmorgen was Samen RKC aanwezig op het Dr. Mollercollege in Waalwijk, om kinderen bewuster te maken van geld.  

In totaal brengt Samen RKC deze week een bezoek aan 7 klassen, met in totaal 210 kinderen. Zoals gezegd is het doel van de Week van het Geld om de financiƫle vaardigheden van kinderen spelenderwijs verder te ontwikkelen. Een belangrijk onderdeel hierin is het levensgrote Monopolyspel! De klassen worden verdeeld in teams, waarbij er op ieder vak een voetbalclub kan worden gekocht. De belangrijkste vraag is natuurlijk: wie kan er het best met zijn of haar geld omgaan, maar het toch succesvol besteden?

De teams konden echter ook geld verdienen via verschillen speelkaarten en bordvakken. Met het geld dat op de pinpas stond konden ook tribunes worden neergezet op de gekochte speelvelden. Zo werd de huur hoger en moesten andere teams steeds meer betalen wanneer ze jouw grondbezit betraden. Rekenvaardigheid kwam dus ook erg van pas. De eerste klassen waren enorm enthousiast, deden goed mee en hadden een goede kijk op het omgaan met geld. Niemand liet het zover komen dat het saldo in het rood belandde. Donderdag mogen de overige klassen laten zien hoe verstandig zij om kunnen gaan met geld!