#VoetbalGeeft | Roy heeft dankzij Team 12 de weg naar werk weer terug

Roy is al jarenlang fanatiek supporter van RKC Waalwijk. Nadat Roy twee jaar lang thuis komt te zitten door een zware burn-out, hoort hij via zijn oom dat zijn favoriete club een project gaat starten: Team 12. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden bij dit project begeleid om weer aan het werk te gaan. Ondanks zijn onzekerheden grijpt Roy deze kans, want wie wil er nou niet bij zijn of haar favoriete club werken en leren?

Zes maanden geleden ging Roy van start als allereerste deelnemer van Team 12. Inmiddels bestaat de groep uit vijf jongeren, met allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt, die worden begeleid richting betaald werk. Ze verrichten diverse werkzaamheden voor de club, zoals helpen bij de kidsclub en het stadion in orde maken voor de wedstrijddag. Deelnemen aan Team 12 betekent volgens Roy structuur en ritme, maar ook ontdekken wat hij kan en wil. ''Roy kwam binnen als een onzekere jongeman. Het zelfvertrouwen was echt heel laag'', aldus de begeleider van Roy. ''Bij Team 12 heb ik weer wat meer zelfvertrouwen gekregen, ben ik in teamverband gaan leren werken en heb ik weer ritme in mijn dag. Ik hoop op weer een fulltime baan'', aldus Roy zelf.

You'll never Wolluk alone

Selectiespeler Melle Meulensteen beloonde Roy met een certificaat en wedstrijdshirt voor de mooie ontwikkeling die bij heeft doorgemaakt bij Team 12. Ook werkte Meulensteen een middag mee met de jongeren van Team 12. ''Ik vind het eerlijk gezegd fantastisch om dit mee te maken. Wij zeggen vaak: You'll never Wolluk alone. Dat betekent dat wij hier als club één familie zijn, met de staf en de fans erbij. Die supporten ons enorm en als club geven wij ook iets terug aan de supporters met dit project'', aldus Meulensteen.