Eerste editie van regionale Street League toernooi wordt georganiseerd bij TOP OSS

De eerste editie van het regionale Street League toernooi wordt gehouden in het Frans Heesen Stadion in Oss. Op het terrein van voetbalclub Top Oss wordt op vrijdag 2 juni gestreden om de prijs voor het sportiefste team van de Street League. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt en het toernooi duurt tot ongeveer 18.00 uur. In het stadion is genoeg plek om naar de wedstrijden te komen kijken. Het toernooi is een initiatief van de maatschappelijke foundations van betaald voetbalclubs FC Den Bosch, FC Eindhoven, NAC Breda, PSV, RKC Waalwijk en TOP Oss en wordt mede mogelijk gemaakt door het BrabantSport Fonds.

Street League

De Street League is een straatvoetbalcompetitie tussen klassen en vriendengroepen. Bij deze voetbalcompetitie gaan teams de strijd aan met elkaar om te bepalen wie het sportiefste van de gemeente is. Hierin draait het niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar vooral om sportief gedrag op en rondom de velden. In een toernooivorm spelen alle ploegen onderling wedstrijden tegen elkaar. Samen met je team speel je tegen andere teams uit jouw gemeente. De winnende teams uit de lokale Street League competities (in het geval van RKC is dit de Derby Cup) mogen op vrijdag 2 juni de eigen club vertegenwoordigen tijdens het Street League toernooi in het stadion van TOP Oss.

Over Brabants Sportfonds
Het Brabants Sportfonds is een samenwerking tussen BrabantSport, Provincie Noord-Brabant en het Brabantse bedrijfsleven. Samen willen zij maatschappelijke problemen die spelen in de provincie tegengaan. Zo heeft één op de tien kinderen overgewicht. Het toernooi in Oss is het sluitstuk van een langlopend door het BrabantSport Fonds ondersteunde project die deze doelgroep stimuleert om actief te blijven door te blijven bewegen, maar ook door de sociale contacten te onderhouden. Dit is de eerste editie van dit provinciale toernooi van de Street League. Er is voor het project een subsidie aangevraagd bij het Brabants Sportfonds.