Stichting Samen RKC sluit aan bij maatschappelijk netwerk van EFDN

Met de samenwerking met EFDN (European Football for Development Network) voegt Samen RKC zich bij één van de grootste maatschappelijke netwerken van Europa.

Manager MVO, Wendy Smits: ‘’Bij Samen RKC zijn we altijd op zoek om onze projecten en werkwijzen te innoveren en te laten groeien. Door de samenwerking met EFDN voegt Samen RKC zich bij een enorm maatschappelijk netwerk binnen Europa, waarbij de kennisdeling tussen clubs uit verschillende landen van grote waarde kan zijn. We kijken dan ook erg uit naar de nieuwe mogelijkheden die deze samenwerking met zich meebrengt.’’

EFDN

Het European Football for Development Network (EFDN) is een netwerk dat bestaat uit momenteel 96 maatschappelijk betrokken betaald voetbalclubs, nationale competities en voetbalbonden uit 29 verschillende landen die op Europees niveau samenwerken om de kwaliteit en impact van hun lokale projecten te vergroten. De samenwerking biedt een netwerk van kennis en een diversiteit aan methodes die de lokale sociale projecten en het maatschappelijke verantwoord ondernemen van de clubs ten goede komt.