Stichting Samen RKC in mei

De maand mei is weer voorbij. Tijd om nog even terug te kijken. Wat deed Stichting Samen RKC in mei? Je leest het in deze maandupdate.

Project KickIt genomineerd voor Voetbal Geeft Prijs

In mei kwam het nieuws naar buiten dat het maatschappelijke project KickIt Rolstoelvoetbal van Samen RKC genomineerd is voor de Voetbal Geeft Prijs van de Vriendenloterij, Per stem ontvangen we €1,- om het project te realiseren en de hoofdprijs bedraagt maar liefst €50.000. Stem jij op ons? Stemmen kan t/m 11 juni (verlengde periode) via eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs/.

Check de video hieronder voor meer informatie over dit project:

RKC / W.S.C. Old Stars op bezoek bij PI Vught voor Walking Football toernooi
Vrijdag 9 mei was een bijzondere dag voor de Old Stars van RKC Waalwijk en W.S.C. Zij waren namelijk uitgenodigd voor een Walking Football toernooi in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. Een exclusief kijkje achter de gesloten deuren van de PI, waar ze ook nog een balletje mochten trappen. Aan het toernooi namen ook twee teams van FC Den Bosch en een team van VV Helvoirt deel. Daarnaast was er een team met gedetineerden en een team met personeel van PI Vught. Lees hier het sfeerverslag van die dag.

Creatief bij Het Spoorwiel
In mei hebben de bewoners van Het Spoorwiel Waalwijk samen met Samen RKC en RiKCy De Leeuw een middag geschilderd, met dank aan de materialen die aangeboden zijn door partner AVEC. De bewoners hebben prachtige kunstwerken gemaakt en hun creativiteit de vrije loop laten gaan!

Verschillende activiteiten voor deelnemende klassen Scoren voor Gezondheid
In het kader van het maatschappelijke project Scoren voor Gezondheid vonden er in mei verschillende activiteiten plaats voor de deelnemende klassen. Zo werd er een supermarktspeurtocht georganiseerd, speelden de leerlingen verschillende sportieve spellen op het schoolplein en was er een gastles vanuit VitaTilly over onder andere de Schijf van Vijf. Lees hier meer over Scoren voor Gezondheid. 

Community Champions leerlingen uitgenodigd om te padellen
In mei zijn de deelnemende leerlingen van ons maatschappelijke project Community Champions (MDT) door RKC-Sponsor Plaza Padel Waalwijk uitgenodigd om een potje te komen padellen. Zo komen de leerlingen binnen het traject naast voetbal ook in aanraking met andere sporten. Een leuke en sportieve ervaring! Meer weten over Community Champions? Klik hier.