Stichting Samen RKC en WINRS organiseren stadionrun voor kankerbestrijding


Op zaterdag 17 juni 2023 vindt in en rondom het Mandemakers Stadion de tweede editie van de ‘You’ll Never RUN Alone’ plaats. Een hardloopevent waarbij het goede doel KWF Kankerbestrijding centraal staat.

De stadionrun is door Stichting Samen RKC en WINRS Therapie & Training in leven geroepen als eerbetoon een oud-cliënt van WINRS. Hij overleed aan kanker op slechts 46-jarige leeftijd. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar krijgt het evenement nu een vervolg, met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF.

Buddy
Dit jaar is de run iets anders opgezet dan de vorige editie. Met de gedachte dat niemand iets alleen kan, is de ‘buddyrun’ in het leven geroepen. Alle afstanden worden afgelegd in tweetallen, met een zogenoemde 'buddy'. De ene fietst en de andere rent. Is de renner moe? Dan kan er worden gewisseld. Zo halen beide deelnemers de finish!

Afstanden
De verschillende afstanden zijn: 1940 meter, 13.8 kilometer, 23 kilometer en de speciale Route 46, een afstand van 46 kilometer ter ere van de WINRS-cliënt die op 46-jarige leeftijd overleden is. Bij al deze afstanden ontvangen de deelnemers een uniek hardloopshirt, die ze mogen dragen tijdens de run. Tussendoor worden de deelnemers voorzien van eten en een snack en na afloop krijgen ze hun welverdiende medaille.


Aanmelden
Aanmelden kan via deze link t/m 28 mei a.s. Wilt u zelf niet deelnemen maar het initiatief wel sponsoren? Er zijn drie verschillende sponsorpakketten mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Over Stichting Samen RKC
Samen RKC creëert verbondenheid, beïnvloed levensvaardigheden op een positieve wijze en geeft een gevoel van trots mee. Stichting Samen RKC verzorgt in de regio De Langstraat, ondersteund door lokale overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, tal van sportieve en maatschappelijke projecten.

We zijn ons ervan bewust dat de status van een betaald voetbalorganisatie maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De club bevindt zich in de positie – en is daarmee trots – een positieve invloed te kunnen uitoefenen op het welzijn van de maatschappij. Met tal van projecten en programma’s toont RKC Waalwijk, via Stichting Samen RKC de maatschappelijke betrokkenheid.

Foto's: Clincke-Fotografie