Stichting Samen RKC: belangrijkste maatschappelijke netwerk van De Langstraat

Stichting Samen RKC is sinds 2012 dagelijks bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen in De Langstraat. Met 16 succesvolle projecten waarbij jaarlijks 3000 unieke deelnemers uit de regio betrokken zijn, levert Samen RKC een aanzienlijke bijdrage voor iedere doelgroep in de regio. En daar willen we nog verder in groeien!

Binnen drie jaar - 2023 - wil Samen RKC stappen zetten en uitgroeien tot het belangrijkste maatschappelijke netwerk van De Langstraat. Het doel is om jeugd en kwetsbare doelgroepen uit de regio nog meer in beweging te krijgen, het aantal deelnemers van alle projecten te vergroten en ook lokale ondernemers te verbinden en de waarde te laten in zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met elkaar streven we naar verbondenheid, willen we op een positieve wijze levensvaardigheden beïnvloeden en een gevoel van trots meegeven!

Wendy Smits, coördinator van Samen RKC: ‘’Stichting Samen RKC zet zich dag in, dag uit in voor verschillende projecten die bedoeld zijn voor iedere doelgroep. Het is mooi om te zien dat we mensen met onze initiatieven onder andere bewust maken, laten participeren en kansen bieden om, in welke leeftijd dan ook, actief deel te nemen aan de samenleving. Dat bewijst dat we ons werk niet voor niets doen en dat Samen RKC van grote waarde is in De Langstraat.’’

Stichting Samen RKC

Het ontstaan van Stichting Samen RKC kwam voort uit een compromis tussen RKC Waalwijk en Gemeente Waalwijk. De voetbalclub zat in financiële nood en kreeg bijval uit de gemeente, mits er een samenwerking werd aangegaan met MVO De Langstraat om ook op maatschappelijk vlak van waarde te zijn voor Waalwijk en de gehele regio. Naar aanleiding hiervan werd Stichting Samen RKC opgericht en ging zich vanaf dat moment actief inzetten voor lokale gemeenschappen. Kort hierna schreef Samen RKC zich in bij de Kamer van Koophandel, waardoor het een zelfstandige organisatie is geworden. Enkele grote projecten van Samen RKC zijn Ieder1Gelijk, RKC Waalwijk OldStars, Scoren voor Gezondheid en de Derby Cup, waarbij respect, sportiviteit, gezondheid en sociaal contact centraal staan.

Wilt u ons ondersteunen, dit kan uiteraard! Kijk hiervoor voor meer informatie op www.samenrkc.nl of mail naar info@samenrkc.nl.