Samen RKC zet zich met Ieder1Gelijk in tegen pesten

Pesten is helaas nog altijd een groot thema binnen de klas. Liefst 1 op de 5 kinderen krijgt er mee te maken en ouders die aankloppen bij de schoolleiding vinden vaak geen gehoor, zo berichtte het Brabants Dagblad gisteren. Stichting Samen RKC zet zich met het jaarlijkse project Ieder1Gelijk in om belangrijke onderwerpen als pesten, (anti)discriminatie, respect en zelfverdediging tegen te gaan.

Ook op dit moment zijn zeventien groepen uit de Gemeente Waalwijk bezig met het project Ieder1Gelijk, waarbij klassikaal iedere les een ander thema centraal staat. Dit gebeurt aan de hand van een interactieve manier van lesgeven en met voorbeelden uit de voetbalwereld. 

Ieder1Gelijk

Elk najaar staat het project Ieder1Gelijk op het programma voor de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Waalwijk. Docenten ontvangen aan het begin van het schooljaar een uitnodiging om deel te nemen aan dit project. Ieder1Gelijk ziet er als volgt uit: Samen RKC komt gedurende heel de week in de deelnemende klas. Naast lessen in de klas worden de leerlingen ook uitgenodigd voor een bezoek aan RYU Waalwijk. Een all-round sportschool die zich bezighoudt met zelfverdediging en fitness. Tijdens dit bezoek krijgen de leerlingen les van een gediplomeerde trainer omtrent zelfverdediging.