Samen RKC Terugblik: maart

Maart was een drukke, maar productieve maand voor Stichting Samen RKC! Waar onder andere de RKC OldStars weer mochten gaan trainen is het project Scoren voor Gezondheid van start gegaan, evenals de RKC Waalwijk Techniektrainingen. 

RKC Waalwijk OldStars

Na een lange periode binnen te hebben gezeten mochten de OldStars van RKC Waalwijk op 16 maart eindelijk weer naar buiten om de kicksen onder te binden! Ondanks dat het in groepjes van maximaal vier personen plaatsvond, was de stemming en de drang naar voetbal er niet minder om. Samen RKC is dan ook erg blij dat de OldStars weer kunnen en mogen trainingen. Bij deze groep ouderen is namelijk niet alleen het sportieve belangrijk, ook het sociale aspect is van belang.

Scoren voor Gezondheid

Eén van de grootste projecten van Samen RKC, Scoren voor Gezondheid, is ook van start gegaan in maart! De komende weken zullen meer dan 600 basisschoolleerlingen uit de gemeenten Waalwijk en Heusden zich bezig gaan houden met gezonde voeding en meer bewegen! Sinds dit jaar gaat Scoren voor Gezondheid in samenwerking met de Jumbofilialen uit Waalwijk, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle, waarbij er wordt ingezet om kinderen bewuster te maken van een gezonde levensstijl. Het project kent echter wel een andere vorm dan normaal. Projectleider Ellen Maas: ''Door COVID-19 mag Samen RKC niet naar de scholen toe, maar het programma en de activiteiten zijn zo aangepast dat de scholen het zelf kunnen draaien met handvaten die door ons zijn gegeven!''

Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is al sinds febuari in volle gang, maar in maart werd de Rust van het project behaald. Precies op de helft kregen de deelnemende klassen een update van ambassadeurs Finn Stokkers en RiKCy de Leeuw, waarbij zij op zoek zijn leden voor het Scoor een Boek-team. Over enkele weken vindt de afsluiting van Scoor een Boek! plaats, met het Fluitsignaal.

Nieuwe partners

Samen RKC is blij dat het in maart ook een viertal nieuwe partners heeft mogen verwelkomen. Vanaf komend seizoen zullen RaetStaete, Polaris, Boelen Metaal en Mutsaerts zich officieel bij het grootste maatschappelijke netwerk van De Langstraat voegen.

RKC Waalwijk Techniektrainingen

Sinds 12 maart zijn de RKC Waalwijk Techniektrainingen van start gegaan. In tien weken kunnen 42 kinderen iedere vrijdagmiddag onder begeleiding van gediplomeerde trainers werken aan hun voetbalvaardigheden op de velden van buurman VV Baardwijk.