Samen RKC Terugblik: april

Stichting Samen RKC is ook in de maand april druk bezig geweest met verschillende activiteiten, zoals de afsluiting van het project Scoor een Boek! en de aftrap van de Derby Cup. Een terugblik op maatschappelijk april.

Scoor een Boek!

Eind april vond de afsluiting van het project Scoor een Boek! plaats. Vanaf februari waren basisschoolleerlingen in de regio actief bezig om zoveel mogelijk boeken te lezen. In totaal werden er maar liefst 3882 boeken gelezen gedurende het project! Bij Scoor een Boek! is het het doel om leerlingen te enthousiasmeren in lezen en hen verder te ontwikkelen in leesvaardigheid en begrijpend lezen.

Bekijk hier de vlog van RiKCy de Leeuw waarin hij de eindstand bekend maakt!

Derby Cup

Ook is de Derby Cup deze maand weer van start gegaan. Op 14 april werden de eerste wedstrijden afgewerkt in speelronde 1. Op 21 april werd speelronde 2 afgewerkt op een zonnige woensdagmiddag en ook speelronde 3 is al gespeeld, namelijk op 28 april. Deze derde speelronde stond in het teken van de mascotte, waarbij ieder team een mascotte mee moest nemen.

Tijdens de Derby Cup gaan teams van kinderen tussen de 9 en 12 jaar sportief met elkaar de strijd aan met een voetbaltoernooi, waarbij iedere week een ander pleintje of veldje in Waalwijk de place-to-be is voor de deelnemende teams. Een belangrijk element van de Derby Cyp is de verbeter-je-wijk activiteit, waarvoor ieder team een keer verantwoordelijk is.

Scoren voor Gezondheid

Ook het project Scoren voor Gezondheid loopt momenteel op volle toeren. In samenwerking met Jumbo Supermarkten zet Samen RKC zich met dit project in voor kinderen bewuster maken van een gezondere levensstijl, door middel van bewegen en voeding. Iedere deelnemende klas heeft bovendien een Beweegbox ontvangen, waarmee op het schoolplein verschillende actieve spelletjes kunnen worden gespeeld. 

Clinic vv OFB

Op 2 april was Samen RKC aanwezig in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat waar een clinic werd georganiseerd voor de jarige convenantclub vv OFB! Alle jeugdleden werden uitgedaagd in een flink aantal oefeningen, met als afsluiter de penaltybokaal. Voor alle winnaars werd bovendien een wedstrijdshirt van RKC Waalwijk ter beschikking gesteld. 

Magic@Home

In samenwerking FC Robinstijn verraste Samen RKC in april Jayden. Met Geelblauwe vlaggen, knuffels en enorm veel aandacht van iedereen was het een geweldige middag! Samen met FC Robinstijn kijkt Samen RKC dan ook erg positief terug. Magic@Home is een initiatief van FC Robinstijn, dat voetbalgerelateerde kinderwensen in vervulling laat gaan.

Enquête

Stichting Samen RKC is voor een (afstudeer)onderzoek benieuwd naar jouw mening over enkele onderwerpen. Het invullen van deze enquête duurt slechts enkele minuten en bovendien maak je kans op een mini Champions League-bal!

Buitenles De Dromenvanger

Op 13 april was basisschool De Dromenvanger in Heusden het decor voor een sportieve buitenles! Voor de onderbouw stonden een flink aantal oefeningen op het programma, waarna de bovenbouw het tegen elkaar opnam in partijtjes. 

Jumbo Supermarkten

In april mocht Samen RKC in Jumbo Supermarkten een nieuwe partner verwelkomen. De filialen uit Waalwijk, pick-up point Waalwijk, Sprang-Capelle en Kaatsheuvel zijn nu officieel partner van Samen RKC! Samen hebben we het gezamenlijke doel om jongeren bewuster te maken van een gezonde levensstijl.