Stichting Samen RKC in februari

De maand februari zit er weer op. Tijd om terug te blikken. Wat deed Stichting Samen RKC in februari? Je leest het in deze maandupdate.

Leesproject Scoor een Boek! afgetrapt!
Begin februari is het project Scoor een Boek! weer van start gegaan. Met het project Scoor een Boek! gaan kinderen uit groep 5 uit de gemeentes Waalwijk, Heusden en Loon op Zand in 9 weken tijd zoveel mogelijk boeken ‘scoren’. Op de Terasiaschool in Waalwijk werd het project samen met De Bibliotheek Midden-Brabant officieel afgetrapt. Uiteraard kon mascotte RiKCy hierbij niet ontbreken! Lees hier meer.


Jongeren met Maatschappelijke Diensttijd organiseren succesvolle evenementen
Afgelopen maand zijn er door jongeren die deelnemen aan het Maatschappelijk Diensttijd-traject bij RKC, ook wel MDT Community Champions genoemd, twee succesvolle evenementen georganiseerd. Waar de ene helft van de groep zich ontfermde over het organiseren van een sportdag bij voetbalclub WSC, ging de andere helft aan de slag met het regelen van een pre-carnaval feest. De evenementen bereikten samen zo’n 150 kinderen. Lees hier meer. 


RKC Derby Cup bereikt maximale capaciteit
In januari opende de inschrijving voor de RKC Waalwijk Derby Cup van dit jaar. Hier werd erg enthousiast op gereageerd, wat er in resulteerde dat de maximale capaciteit in februari snel werd bereikt. We kunnen dus gaan toeleven naar een volledig bezette editie van de Derby Cup. Maar liefst 15 verschillende teams nemen deel. Het toernooi wordt afgetrapt op woensdagmiddag 29 maart. Meer weten over de RKC Waalwijk Derby Cup? Klik hier. 


Twee nieuwe versterkingen voor Stichting Samen RKC
Per februari 2023 heeft Stichting Samen RKC er twee versterkingen bij. Rik van Dongen (23) zal de functie van communicatie bij de stichting gaan vervullen en Rob van der Linden (20) sluit aan als projectleider. Beiden op basis van 8 uur in de week. Meer weten? Klik hier. We wensen Rik en Rob veel succes en plezier met deze geweldige functies!