Samen RKC en Van Mossel Automative Groep leren jeugd beter omgaan met geld

Steeds meer jongeren hebben moeite om grip te houden op hun uitgaven en komen in financiële problemen. Daarom is het belangrijk dat via het onderwijs aandacht wordt besteed aan financiële bewustwording. RKC Waalwijk zet zich via Stichting Samen RKC actief in om de financiële vaardigheden van de jeugd op een positieve wijze te ontwikkelen.

Leren omgaan met geld is leuk!

Tijdens de Week van het Geld, van 28 maart tot en met 1 april 2022, organiseert Stichting Samen RKC voor brugklassers aansprekende activiteiten. De jongeren worden uitgedaagd na te denken over financiële keuzes via een levensgroot Monopoly spel waarbij zij voetbalclubs kunnen kopen. Uiteraard brengt de aanschaf van een club en de beweging op het speelveld educatieve beslissingen met zich mee.

Over de Week van het Geld

De Week van het Geld is een landelijk initiatief in het kader van financiële educatie voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. In regio De Langstraat wordt de Week van Geld georganiseerd door Stichting Samen RKC met ondersteuning van de Rabobank en Van Mossel Automotive Groep.

Samenwerking Van Mossel en RKC Waalwijk

Van Mossel Automotive Groep is sinds jaar en dag al een belangrijke partner van de club. Vanaf dit seizoen sluit de mobiliteitspartner zich ook aan bij het maatschappelijke netwerk van RKC Waalwijk. Hans van der Wiel, directeur Marketing bij Van Mossel: ''Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan de toekomst van de jeugd. Zo werken wij bijvoorbeeld ook nauw samen met onderwijsinstellingen om jongeren op te leiden. Jongeren voorbereiden op een goede toekomst dragen wij een warm hart toe en zijn daarom trots dat we een bijdrage mogen leveren aan de Week van het Geld met Samen RKC.''