Samen RKC en Jumbo slaan handen ineen

Stichting Samen RKC en de Jumbofilialen uit Waalwijk, pick-up point Waalwijk, Sprang-Capelle en Kaatsheuvel zijn een samenwerking aangegaan! De vier filialen zijn zeer lokaal betrokken en hebben als gezamenlijk doel om jongeren bewuster te maken van een gezonde levensstijl.

Manager MVO, Wendy Smits: ''Zowel Samen RKC als Jumbo hebben bijzonder veel aandacht voor de jongere generatie. Samen gaan we daarom optrekken om kinderen bewuster te maken van gezonde voeding en levensstijl. Het perfecte voorbeeld is ons project Scoren voor Gezondheid, waarbij Jumbo sinds dit jaar ook partner van is. We heten Jumbo, en in het bijzonder Jeroen Allard, Daryll Wouters, Robin Mostert en Robert Liebrecht van harte welkom!''

Jumbo

Tegenwoordig is Jumbo niet meer weg te denken uit het straatbeeld, in 2021 wordt zelfs het 100 jarige bestaan van het familiebedrijf gevierd. Jumbo werkt vanuit het idee dat de klant van vandaag lekker wil eten, zij vinden gezondheid belangrijk, willen makkelijk en bewust kunnen kiezen. Dus maken we bij Jumbo lekker en gezond eten voor iedereen bereikbaar. We zijn altijd en overal waar de klant is, in dit geval dus ook op de basisscholen.

Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is hét leefstijlprogramma, speciaal voor basisschoolleerlingen uit de regio de Langstraat. Het programma, ontwikkeld door Stichting Samen RKC, stimuleert kinderen een positieve verandering te bewerkstelligen met betrekking tot hun leefstijl. Bewustwording (ook bij de ouders), bewegen, voeding en plezier zijn hierbij de kernbegrippen.

Tijdens het 12-weken durende programma wordt gefocust op doelgericht en gezonder eten, minder zitten, meer sporten en bewegen. De kinderen worden via een laagdrempelige manier geïnformeerd over gezondere voedingskeuzes. Door middel van opdrachten die in de eigen omgeving moeten worden uitgevoerd creëren we ook betrokkenheid bij de ouders/ verzorgers. Op deze manier is de kans groot dat veranderingen langer volgehouden worden.

De komende periode zullen in de gemeenten Waalwijk en Heusden in totaal 602 leerlingen verdeeld over 27 basisscholen deelnemen aan Scoren voor Gezondheid.