RKC Waalwijk zoekt deelnemers voor Football Memories

Voetbal is het grootste sociale netwerk van Nederland. Als geen andere sport heeft voetbal het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. Daardoor is het een prachtig bindmiddel voor een sterke en hechte samenleving. Als Samen RKC verbinden we voetbal en de samenleving, zetten we in op respect, educatie en gezondheid. Samen RKC brengt daarom Football Memories naar Waalwijk!

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar in het Mandemakers Stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van RKC Waalwijk. Elke sessie duurt 90 minuten met een kwartier theepauze. Deelnemers nemen plaats aan tafels van 5 tot 10 personen. Op de tafels liggen foto’s, boeken en allerhande memorabilia uitgestald. Voor de meeste deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend.

Samen RKC zoekt tien deelnemers voor 12 sessies (één sessie per twee weken). De eerste sessie staat gepland op 1 september 2022. Het programma richt zich vooral op ouderen die te maken hebben met eenzaamheid en/of (beginnende) dementie. Begeleiders en mantelzorgers kunnen indien gewenst bij de sessies aansluiten. De sessies worden gehouden op donderdag tussen 10.00 - 11.30 uur. Doel is om het programma in de praktijk te testen en te verfijnen. Samen RKC werkt hiervoor samen met stichting Football Memories Nederland.

Interesse?

Deelnemers kunnen aangemeld worden via Ellen Maas (info@samenrkc.nl) onder vermelding van  naam, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Gelieve bij de aanmelding ook aan te of de deelnemer al dan niet onder begeleiding komt.