Opening RKC Waalwijk Derby Cup groot succes!

Woensdagmiddag 23 maart stond de opening van de 3e editie van de RKC Waalwijk Derby Cup op het programma. De RKC Waalwijk Derby Cup is een project van Samen RKC dat zich richt op respect, samenwerken, inzetten voor de wijk en voetballen. Gedurende vijf weken gaan deelnemers aan de slag met hun team om punten te verdienen. Deze kunnen zij verdienen door respectvol om te gaan met hun teamgenoten, maar ook met de andere deelnemers, scheidsrechters en begeleiders. Daarnaast verdienen de teams punten door een buurtbijdrage te leveren aan hun eigen buurt. Ook worden er voetbalwedstrijden gespeeld waar punten mee te verdienen zijn.

Om 14:00 uur verzamelende de ruim 90 deelnemers van de RKC Waalwijk Derby Cup zich voor de opening van het project in het Mandemakers Stadion. Allemaal superenthousiast namen zij plaats in de voor hun speciaal gereserveerde businessruimte. Aan de hand van een korte presentatie werden de deelnemers meegenomen door Samen RKC tijdens het programma van de Derby Cup. Na de presentatie was het tijd voor de eerste uitreiking, namelijk die van de RKC Waalwijk Derby Cup tenues. Elk team heeft het gehele project een eigen tenue wat alle wedstrijden en activiteiten gedragen wordt. Na het aantrekken van de tenues was het tijd voor het bedenken van een originele teamnaam, een greep uit de namen: Coole aardbei, Yellow Army & SCC United.

Na een half uur binnen stilgezeten te hebben was het dan echt tijd om naar buiten te gaan voor de samenwerkingsspellen die op het programma stonden. Alle spellen waren gericht op het samenwerken met je eigen team en kennis maken met de andere teams. Zo moesten de teams als één geheel over de stormbaan, was er een voetgolfparcours, speelde we boter kaas en eieren, voetvolley en konden er punten gescoord worden in het gatendoek. Om 16:15 uur was het programma afgelopen een keerden de deelnemers strak in pak terug naar huis, na een geslaagde middag!

Volgende week staan de eerste wedstrijden op het programma op verschillende veldjes in de gemeente Waalwijk.