Jongeren met Maatschappelijke Diensttijd organiseren succesvolle evenementen

Afgelopen week zijn er door jongeren die deelnemen aan het Maatschappelijk Diensttijd-traject bij RKC, ook wel MDT Community Champions genoemd, twee succesvolle evenementen georganiseerd. Waar de ene helft van de groep zich ontfermde over het organiseren van een sportdag bij voetbalclub WSC, ging de andere helft aan de slag met het regelen van een pre-carnaval feest. De evenementen bereikten samen zo’n 150 kinderen.

Met het organiseren van evenementen als een voetbaltoernooi of een feest leren jongeren uit het MDT-traject wat hier allemaal bij komt kijken. Zo moeten er bijvoorbeeld locaties geregeld worden, moeten ze op zoek naar sponsoren, is een planning noodzakelijk en moet er tijd geïnvesteerd worden in het werven van deelnemers en publiek. Een leerzaam traject voor de deelnemende jongeren.
 

Over MDT
Het Maatschappelijke Diensttijd-traject (MDT) is er om jongeren tussen de 15 en 20 jaar te begeleiden in hun algemene en maatschappelijke ontwikkeling. RKC Waalwijk en jongerencentrum Tavenu gebruiken samen hun aantrekkingskracht en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject. Deze kans voor jongeren om niet alleen betrokken te zijn maar ook een échte ambassadeur te worden voor 'onze' club werkt motiverend maar ook zeker statusverhogend. Bovendien krijgen de deelnemende jongeren de kans om iets terug te doen voor hun eigen wijk of buurt. Denk daarbij aan meedoen met wijktrainingen, het bedenken en organiseren van buurtactiviteiten en evenementen voor jong en oud of neem deel aan de jongerenraad die advies geeft aan je voetbalclub. Het MDT-traject bestaat gedeeltelijk uit een groepsproces, maar biedt voldoende ruimte voor een individueel (leer-)proces waarbij gekeken wordt naar de persoonlijke interesses en talenten van de individuele jongeren. Tijdens deze periode komen de jongeren erachter wat hun kwaliteiten en valkuilen zijn, waardoor het ook duidelijk zal gaan worden in welke branche ze later willen werken of dat ze de juiste studiekeuze gaan maken.

Heb je interesse of wil je meer weten over het MDT-traject? Klik dan hier.