Ieder1Gelijk weer in volle gang!

Een tijdje terug is Samen RKC weer gestart met één van haar grootste projecten: Ieder1Gelijk! Deze periode krijgen verschillende basisscholen bezoek van Samen RKC, waarbij meerdere belangrijke onderwerpen aan bod komen.

Tijdens dit project ligt de focus op pesten, zelfverdediging, respect, racisme en (anti-)discriminatie. Samen RKC brengt tijdens creatieve lessen de kinderen bij hoe belangrijk deze onderwerpen zijn binnen de maatschappij. Elke dag staat er één bepaald thema centraal dat middels een interactieve manier en voetbalvoorbeelden wordt besproken. Deelnemende scholen tijdens deze editie zijn onder andere Basisschool Besoyen, Villa Vlinderhof en Pater van der Geld.

Naast lessen in de klas gaan de deelnemende leerlingen ook een bezoek brengen aan RYU Waalwijk. Een all-round sportschool die zich bezig houdt met vechtsporten en fitness. Tijdens dit bezoek krijgen de leerlingen les van een gediplomeerde trainer omtrent zelfverdediging. De kinderen worden er bewust van gemaakt wat een bepaalde lichaamshouding met je doet en hoe jij jezelf kan verdedigen zonder dat het uitloopt tot een heel gevecht. Naast deze les gaan de kinderen ook aan de slag met samenwerkingsspellen om de groepsdynamiek in de klas te verhogen.