Dutch Food Week: bewuster over voeding met Scoren voor Gezondheid

Van 8 tot 15 oktober is het de Dutch Food Week! Een initiatief van de Topsector Agri&Food, waarbij de positieve kracht van voedsel in beeld wordt gebracht. Ook Stichting Samen RKC schenkt hier aandacht aan via één van haar grootste projecten: Scoren voor Gezondheid.

Tijdens Scoren voor Gezondheid worden leerlingen meegenomen en bewuster gemaakt van voeding en bewegen. Zo wordt er voorlichting gegeven over de schijf van vijf en gaan kinderen samen met Samen RKC op onderzoek uit in de supermarkt, waarbij Jumbo projectpartner is. Scoren voor Gezondheid wordt georganiseerd op basisscholen uit de gemeenten Waalwijk en Heusden. In samenwerking met de betrokken gemeentes, Go Healthy, GGD Hart voor Brabant, Scala, Healthy Heroes gaan we twaalf weken aan de slag met het project.

Niet alleen de kinderen worden betrokken tijdens Scoren voor Gezondheid, ook de ouders spelen hierin een belangrijke rol. Iedere leerling krijgt een kalender mee naar huis, waar ze samen met hun ouders opdrachten kunnen uitvoeren. Ouders zijn een heel belangrijk onderdeel in een gezonde leefstijl van het kind. Aan het einde van het project worden alle deelnemende klassen uitgenodigd bij RKC Waalwijk voor een sportieve eindclinic!

Bekijk hieronder een korte compilatie van Scoren voor Gezondheid!