Team 12 op werkbezoek bij grondproject PVD Grondwerken

PVD Grondwerken, een van de nieuwste maatschappelijk partners van Samen RKC, heeft Project Team 12 aan de hand van een werkbezoek een uniek ‘kijkje in de keuken’ gegeven. De specialist in grondwerken uit Nieuwkuijk heeft namelijk de wens uitgesproken zich maatschappelijk te willen inzetten in de regio de Langstraat.Een koppeling met Project Team 12 werd snel gemaakt!

De jongeren van Team 12 mochten een kijkje nemen bij een grondproject in het Mandemakers Stadion. Tijdens het werkbezoek nam eigenaar Piet van Dijk de jongeren van Team 12 mee door de geschiedenis van zijn bedrijf, de diverse grondwerkactiviteiten die zij uitvoeren en de werknemerskwaliteiten die daarbij nodig zijn. Hij stimuleerde de jongeren met het feit dat een carrière switch zo gemaakt is, ook op latere leeftijd.

Aan de slag

Na de kennismaking was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Piet nam de jongeren mee naar grond herstelwerkzaamheden die ze in het stadion aan het uitvoeren zijn. Na een uitleg mochten de jongeren zelf aan de slag met de werkzaamheden, uiteraard onder begeleiding van Piet en de andere werkcoaches. Uiteindelijk hebben ze samen de klus geklaard.

Over Team 12

Project Team 12 is een project waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt of jongeren die zoekende zijn naar welke richting ze op willen welkom zijn bij RKC Waalwijk om werkervaring op te doen. Ze vormen samen Team 12 en werken binnen de aansprekende werkomgeving van RKC Waalwijk aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het leren van werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden staat daarbij centraal. Ze krijgen de kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Daarnaast is er aandacht voor structuur en ritme in de dag. De jongeren krijgen passende ondersteuning en begeleiding van een werkcoach.

We willen PVD Grondwerken bedanken voor dit leuke initiatief. Het was een leerzaam en actief werkbezoek voor de deelnemers, waarbij ze hard gewerkt hebben voor een mooi resultaat. Een mooie vorm van een lokale maatschappelijke samenwerking!