G-voetballers RKDVC krijgen training van Joseph Oosting en Peter Uneken

Afgelopen woensdagavond 4 augustus kregen de G-voetballers van RKDVC een wel hele bijzondere training. Hoofdtrainer van RKC Waalwijk Joseph Oosting en assistent-trainer Peter Uneken waren bij de club in Drunen om de spelers te laten trainen zoals ook de profs dat doen. Het werd een avond vol plezier & vertier.

Jaarlijks organiseert Coaches Betaald Voetbal (CBV) in samenwerking met de KNVB, BVV Barendrecht en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) het Nationale G-toernooi in Barendrecht. Tijdens het toernooi vertegenwoordigen zo’n ruim 400 G-voetballers alle BVO’s uit heel Nederland in clubteneue gecoacht door de trainers van de BVO’s. Wegens de situatie rondom corona heeft dit jaar de jaarlijkse voetbaldag niet op de ‘originele’ manier plaats kunnen vinden. Het organiseren van een training op locatie bleek een uitstekend alternatief binnen de huidige coronamaatregelen.

Om 18:15 uur stonden alle spelers van het G-team van RKDVC klaar op het sportpark van de vereniging. Zij werden uitgenodigd door Oosting en Uneken in de trainerskamer van RKDVC. Hier werd gestart met enkele vragen aan de spelers, maar werden Oosting en Uneken ook goed bevraagd door de spelers. Net zoals een normale trainingsdag bij RKC Waalwijk werd er vooraf het programma van de training met de spelers gedeeld. Om 18:30 uur was het dan wel tijd om het veld op te gaan! Samen met de Oosting werd er in de middencirkel gewerkt aan de dribbel- en kaptechniek van spelers. Hierna was het tijd voor Uneken om met de talenten van RKDVC te werken aan de pass- en traptechniek, maar ook aan het tikkie takka voetbal en de nonchalanteballetjes zoals de spelers het zelf noemde. Na vele hakballetjes en buitenkantvoetjes was het tijd voor het partijspel. Eerst een aantal partijspelen met opdrachten en tot slot nog een vrij partijspel. De spelers werden nog verrast met een goodiebag van zowel RKC Waalwijk als een goodiebag van Fonds Gehandicapten Sport. Na de uitreiking is iedereen met een voldaan gevoel naar huis gegaan.