Terugblik eerste editie RKC Waalwijk Derby Cup gemeente Heusden

Vol trots kijkt Stichting Samen RKC terug op de eerste editie van de RKC Waalwijk Derby Cup in de gemeente Heusden. Ruim 80 deelnemers hebben zes weken lang gestreden om de felbegeerde titel van de Derby Cup.

Op woensdagmiddag 27 september was het zover, de eerste editie van de RKC Waalwijk Derby Cup in de gemeente Heusden ging van start. Nadat alle teams hun eigen Derby Cup tenue in ontvangst genomen hadden, werd het project afgetrapt op de parkeerplaats van RKC Waalwijk. Op het programma stonden allerlei ludieke voetbalactiviteiten zoals latje trap, op een doelwit mikken, tafelvoetbal en nog veel meer! Tijdens de aftrap konden de teams de eerste punten in het klassement al scoren, door onder andere sportiviteit, respect tonen en uiteraard het winnen van wedstrijden. Het was dus belangrijk om scherp van start te gaan. Later tijdens de daaropvolgende speelrondes konden deze punten aangevuld worden.

Sportief strijden
Ondanks dat de Derby Cup natuurlijk een onderlinge competitie is, heerste er een sfeer van fair-play tijdens de verschillende speelrondes. Iedereen leek gedreven om het beste uit zichzelf te halen en voor het team te willen strijden. Hoewel sommige teams even moesten wennen aan de regels van de RKC Waalwijk Derby Cup, verliep de aanpassing over het algemeen heel soepel. Speelronde 3, die door weersomstandigheden in de zaal plaatsvond, voegde een extra dimensie toe aan de competitie.

Unieke verbeter-je-wijk-activiteiten
De RKC Waalwijk Derby Cup kent naast de verschillende voetbalwedstrijden nog een belangrijk onderdeel, namelijk de verbeter-je-wijk-activiteiten. Met de verbeter-je-wijk-activiteiten kunnen de deelnemende kinderen extra punten verdienen door zelf een activiteit te bedenken en uit te voeren. Hierbij is het doel om een steentje bij te dragen aan de maatschappij en daarbij rolmodellen te zijn voor de buurt en gemeente. Dit bereikte de deelnemende kinderen onder andere door scootmobielen schoon te maken, bingo te spelen met mensen met beperkingen, sportles te geven aan oudere mensen en nog veel meer. Al deze activiteiten leverde veel vreugde op bij zowel de deelnemers als ouderen.

Spannende finale
De RKC Waalwijk Derby Cup Heusden werd afgesloten met een finaledag in het Soccerhome. Na vier krankzinnige speelrondes mochten de deelnemende teams nog één keer hun vaardigheden en teamgeest tonen in de finalewedstrijden. Veel wedstrijden waren ontzettend spannend en zijn net voor het fluitsignaal beslist. Het hoge niveau heeft gezorgd voor spanning tot de laatste wedstrijd, waarbij alle scenario’s nog mogelijk waren. Na het optellen van alle punten van de wedstrijden én verbeter-je-wijk-activiteiten was het tijd om de winnaars van de Champions League en Europa League bekend te maken. Dit werden Jong Oranje en de Kuijkse Knakworsten! Zij zijn respectievelijk kampioen geworden van de Champions League en van de Europa League.

Hiermee sloten we de eerste editie van de RKC Waalwijk Derby Cup Heusden af. Het was een leuke en geslaagde editie! De volgende editie van de RKC Waalwijk Derby Cup zal in maart 2024 starten in gemeente Waalwijk. Daaropvolgend zal de tweede editie van de Derby Cup Heusden plaatsvinden in de periode september-november 2024.

Over de RKC Waalwijk Derby Cup
De RKC Waalwijk Derby Cup is een 6 tegen 6 toernooi in de gemeente Waalwijk en gemeente Heusden. Het doel van de Derby Cup is niet alleen om het beste team, maar ook het sportiefste en meest respectvolle team te worden. Fair-play en respect hebben zijn net zo belangrijk als winnen. Via bijzondere regels en een apart puntensysteem kunnen teams allerlei punten verdienen. Het winnen van wedstrijden, respect tonen aan zowel de tegenstanders als de scheidsrechter, een eigen teamnaam bedenken en in de officiële RKC Waalwijk Derby Cup tenues spelen zijn allerlei voorbeelden waar punten mee verdient kunnen worden. Verbeter-je-wijk activiteiten zijn ook bepalend in het eindklassement. Aan het einde van iedere speelronde worden alle punten opgeteld en kunnen teams promoveren of degraderen tussen de Champions League en de Europa League. Dat zorgt ervoor dat een team iedere speelronde tegen andere teams speelt. Meer weten? Klik hier.