RKC Waalwijk Derby Cup

De RKC Waalwijk Derby Cup een 6 vs 6 toernooi op de veldjes in de wijk. Kinderen stellen hun eigen team samen met vriendjes/vriendinnetjes uit de wijk. Zij gaan de strijd aan met andere teams uit andere wijken. Dit gebeurd op verschillende manieren, op de door Samen RKC bepaalde woensdagmiddagen komen de alle teams samen op een bepaald veldje in een bepaalde wijk. Hier gaan de teams middels een onderling toernooitje tegen elkaar voetballen 6 vs 6. Tijdens de wedstrijden wordt niet alleen gekeken naar het scoren verloop. Ook worden de teams beoordeeld op respect voor elkaar, respect voor de tegenstander, respect voor de scheidsrechter, samenwerken, het doen van een yell voorafgaand aan de wedstrijd en nog veel meer belangrijke zaken rondom het voetbal(veld). Met deze randzaken kunnen ook extra punten verdiend worden, een verliespartij kan toch ook nog extra veel punten opleveren door de randzaken goed uit te voeren. 

Verbeter-je-wijk activiteit

Naast voetballen zijn de niet spelende teams ook bezig met het verbeteren van de wijk waar zij op dat moment aan het spelen zijn, dit doen zij door een verbeter-je-wijk activiteit uit te voeren. Deze activiteit is bedacht door het door Samen RKC aangewezen team. Voorbeelden van activiteiten zijn, vetbolletjes voor vogels in de wijk ophangen, zwerfafval weghalen, klavertjesvier uitdelen aan wijkbewoners etc. Ook voor het goed uitvoeren van deze activiteit ontvangt een team punten. 

Aan het eind van elke speelronde wordt de tussenstand bekend gemaakt en gaat er gewerkt worden naar de volgende speelronde. Het team dat na alle speelrondes de meeste punten heeft verzameld in de winnaar van de RKC Waalwijk Derby Cup en ontvangt een wisselbeker en een thuisshirt van RKC Waalwijk voor elk teamlid. 

Wat krijg je van Samen RKC?
  • Een compleet leentenue voor jouw team (broek, shirt en sokken)
  • Speellocatie
  • Scheidsrechters
  • Budget voor de verbeter-je-wijk activiteit