G-RKC

Samen RKC zet zich in voor allerlei verschillende doelgroepen en zo ook mensen met een beperking. Het project G-RKC is een project dat zich over heel het jaar verspreid uitgevoerd wordt. Het bestaat uit een informatieavond, een G-RKC clinic en een G-RKC toernooi.

  • Informatieavond is voor mensen die meer willen weten over G-voetbal maar ook rondom andere sporten voor mensen met een beperking. Gastsprekers worden uitgenodigd om iedereen van de juiste informatie te voorzien.
     
  • G-RKC clinic is een avondactiviteit bedoeld voor mensen met een beperking die nog niet aangesloten zijn bij een voetbal of andere vereniging. Middels deze clinic willen we de deelnemers kennis laten maken met de sport voetbal. En zelf laten ervaren hoe leuk bewegen is. De oefeningen van de clinic worden uitgezet door een gediplomeerde trainer van KNVB die veel ervaring heeft met deze doelgroep zodat er passende oefeningen op het veld staan. 
     
  • Het G-RKC toernooi is een toernooi voor G-voetbalteams uit heel Nederland. De teams worden ingedeeld op niveau en gedurende deze dag spelen de deelnemende teams wedstrijd in en rondom de velden van het Mandemakers Stadion. Naast het voetballen zijn er andere activiteiten te doen. Zo komt er vaak een zanger het toernooi afsluiten en zijn er op de parkeerplaats springkussen en ander attributen te vinden. Deze dag staat in het teken van sportiviteit en plezier en natuurlijk een mooie ervaring.