G-RKC

Samen RKC zet zich in voor verschillende doelgroepen en dus ook mensen met een beperking. Het project ‘G-RKC’ is een project dat over heel het jaar verspreid wordt uitgevoerd. Het bestaat uit een informatieavond, een G-RKC clinic en een G-RKC toernooi.

  • De informatieavond is voor mensen die meer willen weten over G-voetbal, maar ook over andere sporten voor mensen met een beperking. Gastsprekers worden uitgenodigd om iedereen van de juiste informatie te voorzien.
  • De G-RKC clinic is een avondactiviteit bedoeld voor mensen met een beperking die nog niet aangesloten zijn bij een voetbal- of andere vereniging. Met deze clinic willen we de deelnemers kennis laten maken met de sport voetbal en zelf laten ervaren hoe leuk bewegen is. De oefeningen van de clinic worden uitgezet door een gediplomeerde trainer van de KNVB, die veel ervaring heeft met het werken met deze doelgroep, zodat er passende oefeningen op het veld staan.
  • Het G-RKC toernooi is een toernooi voor G-voetbalteams uit heel Nederland. De teams worden ingedeeld op niveau en gedurende deze dag spelen de teams wedstrijden in en rondom de velden van het Mandemakers Stadion. Naast het voetballen zijn er ook andere activiteiten. Zo komt er vaak een zanger het toernooi afsluiten en zijn er op de parkeerplaats springkussens en andere attributen te vinden. Deze dag staat in het teken van sportiviteit, plezier en natuurlijk een mooie ervaring.