De Voorzet

Wie kan werken, hoort niet afhankelijk te zijn van een uitkering. Maar mensen met een bijstandsuitkering of een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking kunnen vaak moeilijk werk krijgen. Voor deze groep mensen is stichting Samen RKC in het seizoen 2013-2014 het project ‘De Voorzet’ gestart. Het project wordt gecoördineerd door de stichtingspartners RKC Waalwijk, Casade en Baanbrekers.

De Voorzet is opgebouwd als een voetbalwedstrijd. Tijdens de voorbeschouwing worden de kandidaten geselecteerd door Casade en Baanbrekers die afkomstig zijn uit de database van Talent2Work, hét werkgelegenheidsproject van regio De Langstraat. Samen met Baanbrekers gaan zijn beginnen aan een traject van acht weken, waarin zij worden klaargestoomd om terug te keren in het werkveld.


In de eerste week komen de kandidaten een sportieve training volgen bij WINRS. Tijdens deze training van Rob Westerlaken, wordt het gedrag van de kandidaten geanalyseerd. Sta je vooraan bij elke oefening? Of wacht je af? Al deze opmerkelijke dingen worden door Rob aan het eind van de training teruggekoppeld aan de kandidaten. Ook wordt verteld wat dit over hen zegt in het dagelijks leven en hoe ze hier verder mee aan de slag kunnen. De kandidaten vervolgen het project en komen in laatste week nog één keer terug bij WINRS voor een afsluitende sportieve training. Rob Westerlaken gaat hier kijken naar de veranderingen die de kandidaten hebben doorgemaakt en geeft ze de laatste tips om het werkveld zo goed mogelijk in te gaan.