De Voorzet

Wie kan werken, hoort niet afhankelijk te zijn van een uitkering. Maar mensen met een bijstandsuitkering, lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking kunnen vaak moeilijk werk krijgen. Voor deze groep mensen is stichting Samen RKC in het seizoen 2013-2014 het project ‘De Voorzet’ gestart. Het project wordt gecoördineerd door de stichtingpartners RKC Waalwijk, Casade en Baanbrekers. 

De Voorzet is net als een voetbalwedstrijd opgebouwd. Tijdens de voorbeschouwing worden de kandidaten geselecteerd door Casade en Baanbrekers die afkomstig zijn uit de database van Talent2Work, hét werkgelegenheidsproject van regio De Langstraat. Samen met Baanbrekers gaan zijn een traject van acht weken aan, waarin zij worden klaar gestoomd om het werkveld terug in te gaan. 

In de eerste week komen de kandidaten een sportieve training volgen bij WIN-RS. Tijdens deze training die gegeven wordt door Rob Westerlaken. Wordt het gedrag van de kandidaten geanalyseerd. Sta je vooraan bij elke oefeningen? Wacht je af? Al deze opmerkelijke dingen worden door Rob aan het eind van de training teruggekoppeld aan de kandidaten. Ook wordt vertelt wat dit over hen zegt in het dagelijks leven wat ze hier verder mee kunnen doen. De kandidaten vervolgen het project en komen in laatste week nog een keer terug bij WIN-RS voor nog een sportieve training. Rob Westerlaken gaat hier kijken naar de veranderingen die de kandidaten hebben doorgemaakt en geeft ze de laatste tips om het werkveld zo goed mogelijk in te gaan.